Op zoek naar jaren 40 kleding?

De jaren 40 kleding wordt vooral gekenmerkt door eenvoud en soberheid. En ondanks deze soberheid is de jaren 40 kleding leuk, uniek en bijzonder. Bij ons kan je uniek retro en vintage kleding uit de jaren 40 kopen.

In tegenstelling tot de huidige vintage kleding met modellen uit de jaren 40 waren de grondstoffen schaars. Eén van de oorzaken van de schaarste aan grondstoffen in de jaren 40 was De Tweede Wereldoorlog. Al voor de aanvang van deze verschrikkelijke oorlog was er al een grote vraag naar katoen en leer. Die vraag werd tijdens de oorlog zelf alleen maar groter. Maar de jaren 40 kleding had mede door deze eenvoud en schaarste aan stoffen ook zijn charme. Zo werd in de begin van de jaren 40 de nylonkous op de markt gebracht en werd er voor de dames nieuwe jaren 40 mode ontwikkeld, het mantelpakje.

Om aan stoffen voor het mantelpakje te kunnen komen werden pakken van mannen uit elkaar gehaald en deze katoenen stoffen omgenaaid naar jaren 40 mantelpakjes. Daarnaast werd kleding van vrouwen weer hergebruikt tot kinderkleding. Zo werd de jaren 40 kleding een zaak van hergebruik van grondstoffen en veel creativiteit. De huidige vintage kleding volgens model van de jaren 40 kledinglijn, heeft zeker zijn charme. Zo zijn de vintage mantelpakjes en jurken uit de jaren 40 nog steeds gewild en is het jaren 40 kapsel in bepaalde kringen populair.

Jaren 40 kleding, dames droegen herenpantalons

Door het gebrek aan grondstoffen en het gebrek aan kousen en specifieke lange broeken voor dames, gingen veel dames in de jaren 40 herenpantalons dragen. Vandaag de dag zijn vintage broeken uit de jaren 40 gewilde kleding objecten. Schaarste kan tot een grote mate van creativiteit leiden. Bij vintagekledingwinkel.nl vind je een groot aanbod nieuwe vintage kleding met model uit de jaren 40, 50, 60 en 70.

Veel aandacht voor make-up en kapsel in de jaren 40

Omdat er voor de dames in de jaren 40 minimale mogelijkheden waren om veel met kleding te doen, werd er des te meer aandacht besteed aan de make-up en kapsel. Er werd veel parfum en lippenstift gebruikt in de jaren 40. In combinatie met de jaren 40 kleding zorgde dat voor een unieke “look”. In de jaren 40 droegen de meeste dames hun haren lang en staken ze het voorste gedeelte van het haar op. Ook werden de haren vaak in krukken gedragen. Al met al kan de mode uit de jaren 40 als een uniek mode tijdperk gezien worden en is de huidige vintage en retro kleding uit de jaren 40 nog steeds populair. Wie de stijl van de jaren 40 kleding mooi vindt, kan bij de vintagekledingwinkel.nl unieke vintage en retro kleding, sieraden en schoenen uit de jaren 40 kopen.

De eigen look uit de jaren 40

Met jaren 40, 50 en 60 vintage dames kleding merken als , King Louie, Fever London, Pinup Couture en vele andere retro kleding merken uit de jaren 40 en verder, is het altijd mogelijk om een unieke garderobe samen te stellen waarin jouw persoonlijke stijl vastgelegd wordt. De jaren 40 kleding kan je misschien als sober omschrijven, tegelijkertijd heeft deze unieke retro kledingstijl met mantelpakjes, nylonkousen, pantalons en apart kapsel een onvergetelijke indruk achtergelaten en kan je je wellicht identificeren met een modestijl met een bijzonder en eigen look en karakter.

Waar kan je retro kleding uit de jaren 40 kopen?

Als je op zoek bent naar gebruikte kleding uit de jaren 40, zal je deze mondjesmaat nog kunnen vinden in tweede hands vintage en retro winkels. Je kunt hier bijvoorbeeld nog retro mantelpakjes uit de jaren 40 vinden. Je kunt nieuwe jaren 40 kleding, de zogenaamde vintagekleding, met name kopen bij webwinkels die zich hebben gespecialiseerd in nieuwe vintage- en retro kleding. Bij de vintage kledingwinkel vind je nieuwe retro- en vintage kleding, schoenen, accessoires uit de jaren 40, 50, 60 en 70. Je vindt hier nagenoeg alle merken vintagekleding en schoenen uit de jaren 40 en kunt het assortiment van de bekende en minder bekende vintage kledingmerken met elkaar vergelijken en kiezen voor de stijl die het beste bij jouw persoonlijkheid en budget past. Ook vintage kleding in kleine en grotere maten. Bij ons, de vintagekledingwinkel van Nederland, kan je ook terecht voor de goedkopere vintage kleding uit de jaren 40, 50, 60 en 70. Daarnaast vindt je bij ons ook altijd aanbiedingen in jaren 40 vintage- en retro kleding!