Wie op zoek is naar jaren 50 kleding, vindt deze op vintagekledingwinkel.nl

De jaren 50 kleding wordt ook wel vintage kleding of retro kleding genoemd. Karakteristiek voor kleding uit de jaren 50 is dat bijvoorbeeld jurken werden gedragen met mooie bloemenpatronen, prachtige pastelkleuren en een boezem die geaccentueerd werd. Ook typerend voor de jaren 50 kleding zijn de wespentailles, de stippen op kleding, het dragen van een ceintuur en de wijde rokken. In de vijftiger jaren was mode heel belangrijk geworden.

Anders dan de meeste mensen denken, werd er niet alleen katoen gebruikt voor het maken van deze typische 50 jaren kleding maar vooral ook synthetische stoffen zoals nylon. Maar ook vintage kleding gemaakt van acryl en polyester werd veel gedragen. Lees hieronder hoe de jaren 50 kleding ontstond en hoe belangrijk deze nog in ons mode tijdperk is.

De achtergrond van de 50-er jaren kleding.

De typische 50 jaren kleding ontstond direct na het beëindigen van de tweede wereldoorlog. Mensen waren op zoek naar een nieuwe en andere identiteit, naar vrolijkheid en zelfrespect. Enkele bekende modeontwerpers die belangrijk waren voor de jaren 50 vintage en retro kleding zijn modeontwerper Balenciaga (ontwerper “Sack Dress”) en Yves Saint Laurent. Laatstgenoemde was de ontwerper van de “Trapez Dress”. Maar meer modeontwerpers gaven de jaren 50 kleding een eigen gezicht.

Vintage kleding naar model van de jaren 50, verkrijgbaar bij vintagekledingwinkel.nl

Voor wie op zoek is naar jaren 30, 40, 50 of 60 vintage of retro kleding met de kwaliteit van nu, hebben we goed nieuws. Bij de online vintagekledingwinkel.nl vind je een zeer groot en gevarieerd aanbod top vintage en retro kleding met de stijl uit die jaren 50. Maar wel met de kwaliteit van nu en veelal gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen. Met een groot aanbod vintage- en retro jurken uit de jaren 50, vintage schoenen, vintage tassen en accessoires. En voor wie niet over een dikke portemonnee beschikt, je koopt al een 50-er jaren vintage jurk vanaf een 39 euro. De meeste vintage kleding uit de jaren 50 in ons assortiment is bestemd voor de dames. Voor de heren en dames hebben we echter een uniek aanbod vintage schoenen te koop. Overigens kun je bij vintagekledingwinkel.nl ook prachtige retro sieraden kopen. Voor een complete en betaalbare vintage garderobe uit de jaren 50, 60 en daarvoor.

Beroemde en bekende vintage kleding merken

Met meer dan 20 bekende en minder bekende vintage merken, kan je als vintage mode liefhebber goed uit de voeten. Als je een vintage jurk met model uit de jaren 50 wilt kopen, kan je bijvoorbeeld kiezen uit top vintage kleding merken zoals Bunny, Daisy Dapper, Fever, Pinup Couture of Top Vintage. Voor het complete aanbod vintage jurken uit de jaren 30, 40, 50 en 60 ga je naar onze website. Je vindt hier ook veel aanbiedingen op het gebied van vintage jurken, schoenen, sieraden en accessoires. Je koopt je vintage kleding uit de jaren 30, 40, 50 en andere jaren online. Met een aanbod van honderden vintage jurken en schoenen in vele kleuren en modellen, slaag je altijd. De jaren 50 kleding verdient het om gedragen te worden en jij hebt nu de kans om de mooiste retro kleding zoals zomer jurken en vintage pumps online te kopen.