Vintage accessoires voor de zomer

Cat eye vintage zonnebril voor de zomer | Vintage Kleding Winkel

De zomer staat voor de deur en dit jaar gaan we voor de retro en vintage look. Haal je oude jurkjes, riempjes en zonnebrillen van zolder want dat zijn dé vintage accessoires voor de zomer! Bloemenprints, leder, tribals, lange kettingen, alle vintage spullen die je maar kan vinden. Maar wat is precies vintage en wat slaat de plank finaal mis? In dit artikel geef ik je een paar tips. Zo ben je binnen no time en zonder dure aanschaf hip in een zucht.

Cat eye vintage zonnebril voor de zomer | Vintage Kleding Winkel

Vintage accessoires maken jouw retro look helemaal af!

Om jouw vintage look goed neer te zetten is het handig om te weten hoe de vintage look of het vintage design eruitziet. De vintage look kenmerkt zich door roestige kleuren en vale tinten en natuurlijke materialen als leder en metalen. Maar ook prints met vele en felle kleuren zijn gebruikelijk. Vintage kleding met bloemenprints, tribals, lederen rokjes, brede riemen, streeppatronen en kokerrokken. Bijna alles kan deze zomer. Maar pas op want je slaat de plank gemakkelijk mis door verkeerde combinaties te maken. Probeer daarom de basis simpel te houden en het perfect af te maken met juiste vintage accessoires voor de zomer 2017.

 

Cat eye vintage zonnebril

Cat eye zonnebrillen waren super populair in de jaren ’50 en ’60 en zijn weer helemaal terug. Je herkent ze aan de vorm die aan kattenogen doen denken. Het montuur loopt bij de wenkbrauwen wat uit. Hierdoor worden je ogen geaccentueerd. De bekendste cat eye zonnebrildraagsters is Marilyn Monroe. Grote ronde brillen zijn ook lekker retro. Neem er één in een felle kleur.

 

Vintage bags

Vintage tassen kenmerken zich door echt leder, sprekende en natuurlijke kleuren en mooie afwerkingen. Ze zijn er in alle maten en vormen met allerlei functies. Typisch zijn de jute tassen uit de jaren ’60 en jaren ’70 tassen van gekreukt leer. Kies de juiste vintage tas die jouw karakter versterkt en omarmt.

 

De coolste vintage accessoires voor de zomer

Die herken je aan ingelegde diamanten en kraaltjes, lederen details en grote schakels. Tegenwoordig worden sieraden vaak in zilver, goed of roze goud gemaakt. Wit en zwart ook nog wel. Vroeger was dat wel anders. Vintage accessoires zijn er in alle kleuren en uiterlijkheden. De mooiste vintage sieraden herken je aan de samenwerking tussen metaal en steen.

Bekijk hier al onze vintage accessoires